تحصیل پزشکی در کانادا

دومین کشور بزرگ دنیا که در آمریکای شمالی قرار گرفته کشور کانادا است که دارای دو زبان رسمی است و به دلیل وجود ۱۰ ایالت مختلف کشوری چند فرهنگی است. باکیفیت‌ترین و معتبرترین آموزش‌ها درزمینه ی رشته‌های پزشکی در دانشگاه‌های کشور کانادا ارائه می‌شود و همچنین در این کشور پزشکان، دندان‌پزشکان و داروسازان دارای بالاترین سطح درآمد می‌باشند.
نحوه‌ی پذیرش رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در کشور کانادا متفاوت از سایر کشورهای مهاجرپذیر است و محدود به گذراندنِ امتحان‌های ورودی نيست. در کشور کانادا دانشجویان برای ادامه‌ی تحصیل در رشته‌های پزشکی، می‌بایست به مدت ۲، ۳ یا ۴ سال که بستگی به دانشگاه محل تحصیل دارد در یک رشته مقطع کارشناسی تحصیل نمایند.
در کشور کانادا ۱۷ دانشکده پزشکی وجود دارد که تعداد دانشکده‌ها در هر استان بر مبنای منابع مالی‌، امکانات آموزشی و تعداد پزشک مورد نیاز در هر استان متغیر است. بیشتر دانشکده‌های پزشکی کاملاً تحت نظارت دولت استانی است و نیز بیشتر ظرفیت پذیرش دانشکده به ساکنین همان استان اختصاص داده می‌شود. در دانشگاه‌های کشور کانادا دروس به یکی از زبان‌های فرانسه یا انگلیسی آموزش داده می‌شود و به همین دلیل داشتن مدرک زبان فرانسه یا انگلیسی‌ الزامی است.
دانشجویانی که علاقه‌مند به ادامه‌ی تحصیل در دانشکده‌های پزشکی کشور کانادا می‌باشند، معمولا برای تحصیل در دوره‌ی کارشناسی خود، رشته‌های عمومی مانند علوم تجربی (Science)، حرکت شناسی (Kinesiology) و روانشناسی (Psychology) را انتخاب می‌نمایند.
برای پذیرش در دانشکده پزشکی، دندانپزشکی یا داروسازی دانشجویانی که در مقطع لیسانس تحصیل می‌کنند پس از سال سوم می‌بایست در آزمون سراسر پزشکی (Medical College Admission Test) که به نام MCAT شناخته شده، ثبت نام کرده و در آزمون شرکت نمایند . در این امتحان بسیاری از توانایی‌های متقاضی ارزیابی می‌شود همانند : سطح علمی‌، توانایی تجزیه و تحلیل، مهارت در حل مسائل و مهارت نوشتاری و … . متقاضی پس از قبولی در آزمون پس از ۴ تا ۵ سال تحصیل در دانشکده‌های پزشکی، مدرک خود را دریافت می‌نمایند . از دیگر عوامل قبولی در دانشکده‌های پزشکی کشور کانادا بالا بودن معدل در مقطع کارشناسی و رزومه‌ی قوی است.
رشته‌های تخصصی:
در کانادا برای پزشکانی که از دانشکده های پزشکی خارج از کانادا فارغ‌التحصیل شده‌اند هر سال تعدادی ظرفیت در نظر گرفته می‌شود. درصد بالایی از این ظرفیت به رشته ی پزشکی خانواده تخصیص داده می‌شود و ظرفیت باقیمانده به تخصص‌های داخلی، پاتولوژی، روان‌پزشکی، اورژانس و ارتوپدی تعلق می‌گیرد.
شرایط گرفتن پذیرش در رشته‌های مرتبط با پزشکی در مقطع لیسانس
همان‌طور که در بالا بیان شد، برای تحصیل در رشته‌های پزشکی در کشور کانادا، متقاضی می‌بایست ابتدا در یک دوره کارشناسی شرکت نماید .
شرایط پذیرش در رشته‌های مرتبط پزشکی به‌صورت زیر می‌باشد:
* معدل بالای ۱۵ دیپلم و پیش دانشگاهی
* مدرک زبان انگلیسی IELTS با نمره ۶٫۵ یا تافل IBT با نمره ۱۰۰
دانشجویانی که مدرک زبان ندارند می‌بایست ابتدا در دوره‌های زبان دانشگاه که در ۱ یا ۲ ترم ارائه می‌شود شرکت نمایند.
جدول زمان‌بندی:
در سیستم پذیرش وزارت بهداشت کشور کانادا ۲ مرحله ارزیابی صورت می‌گیرد و متقاضیان رشته‌های تخصصی مختلف را بررسی می‌کنند و در آخر تصمیم گیری می‌کنند .
روند پذیرش دانشجو به این صورت است :
در مرحله اول معمولاً ۵ برابر ظرفیت رشته‌ی تخصصی، متقاضیان را به مصاحبه دعوت می‌نمایند و پس از مصاحبه و اعلامِ نتایج در صورت پر نشدن ظرفیت هر یک از رشته‌های تخصصی ، در مرحله دوم داوطلبانی را که مجاز به شرکت در مرحله اول نبودند یا شرکت کرده بودند اما در هیچ یک از انتخاب‌های خود پذیرفته نشده بودند مورد بررسی قرار می‌دهند. همچنین زمان پذیرش در مرحله‌ی اول اوایل ماه نوامبر است.

سوالات و نظرات خود را مطرح کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.لطفا اطلاعات قسمتهای ستاره دار را پر نمایید

مهاجرت مهندسین
مهاجرت پزشکان