دندانپزشکی

دوره های تخصص و فوق تخصص پزشکی و دندانپزشکی در قلب اروپا می تواند بک گزینه بسیار ایده آل برای متقاضانی باشد که علاقه مند هستند در کنار تحصیل در یک دانشگاه معتبر، لذت زندگی کردن در یک کشور مدرن و پیشرفته و با استاندارد زندگی بسیار بالا را تجربه کنند. همچنین اتریش کشوری است که علاوه بر آرامش، میتواند مقصد بسیار مناسبی برای تحصیل با کیفیت عالی باشد. تحصیل در دوره های تخصص و فوق تخصص پزشکی در اتریش به زبان آلمانی و با شهریه ای حدود 50 هزار یورو در سال می باشد. در این دوره ها، پزشکان حدود 2500 یورو حقوق ماهیانه (سالی 30 هزار یورو) میگیرند. همچنین پزشکان در سال حدود 20 هزار یورو پرداخت می نمایند و برای گرفتن پذیرش در این دوره ها نیاز به مدرک زبان آلمانی نیست و پس از ثبت نام قطعی در دانشگاه، دانشجو باید در دوره های زبان آلمانی ثبت نام نماید. مدت زمان مورد نیاز برای اخذ پذیرش بسته به زمان اقدام، حدود 2 ماه است.

کشور کانادا دارای دانشگاه‌های باکیفیت و معتبر در زمینه‌ی رشته‌های پزشکی در سرتاسر جهان است و به همین دلیل است که پزشکان، دندان‌پزشکان و داروسازان دارای بالاترین سطح درآمد در کانادا هستند. همچنین نحوه ورود به رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در کانادا متفاوت از کشورهایی مانند ایران است و جهت تحصیل در این رشته‌ها، متقاضیان باید ابتدا به مدت 2، 3 یا 4 سال (بسته به دانشگاه محل تحصیل) در یک‌رشته مقطع کارشناسی در کانادا تحصیل کنند. دانشجویانی که علاقه‌مند ورود به دانشکده‌های پزشکی هستند معمولاً برای دوره تحصیل کارشناسی خود، رشته‌های عمومی مانند علوم تجربی (Science)، حرکت‌شناسی (Kinesiology) و روانشناسی (Psychology) را انتخاب می‌کنند. دانشجویان مقطع لیسانس پس از گذراندن سال سوم باید در آزمون سرا سری پزشکی (Medical College Admission Test) که به نام MCAT نیز شناخته می‌شود، ثبت‌نام کرده و در صورت موفقیت در این آزمون، وارد دانشکده پزشکی، دندانپزشکی یا داروسازی خواهند شد. در این حال دانشجویان پس از 4 تا 5 سال تحصیل در دانشکده‌های پزشکی، مدرک خود را دریافت می‌کنند. بالا بودن معدل سال‌های تحصیل در مقطع کارشناسی و رزومه قوی از سایر عوامل قبولی در دانشکده‌های پزشکی می‌باشد.همان‌طور که ذکر گردید، برای تحصیل در رشته‌های پزشکی در کانادا، متقاضی باید ابتدا از یک دوره کارشناسی پذیرش بگیرد. شرایط پذیرش در این رشته‌ها به‌صورت زیر است: • معدل بالای 15 دیپلم و پیش‌دانشگاهی • مدرک زبان انگلیسی IELTS با نمره 6.5 یا تافل IBT با نمره 100 دانشجویان در صورت نداشتن مدرک زبان، ابتدا باید در دوره‌های زبان دانشگاه به مدت 1 تا 2 ترم شرکت نمایند. دانشگاه‌های علوم پزشکی کانادا

در دانشگاه‌های آلمان دوران تحصیل رشته دندان‌پزشکی ۱۰ نیم سال تحصیلی در نظر گرفته‌شده و نیز در بین مراکز آموزش عالی در آلمان که در این رشته فعالیت می‌کنند، دانشگاه‌هایی هستند که شهریه در آن‌ها هنوز تصویب نشده است. در آلمان رشته دندانپزشکی در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته ارائه می‌گردد . همچنین رشته دندان‌پزشکی در دانشگاه‌های این کشور همانند رشته‌های پزشکی، دامپزشکی و داروسازی در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته ارائه می‌گردد. متقاضیانی که علاقه‌مند به دریافت مدرک دکترا هستند همانند سایر دانشجویان رشته‌های غیرپزشکی، پس از دریافت مدرک کارشناسی ارشد، با انتخاب موضوع و پذیرش آن توسط استاد راهنما، به تحصیل در مقطع دکترا مشغول می‌شوند. اما برای اجازه کار مدرک کارشناسی ارشد نیز کفایت می‌کند. همچنین تحصیل در این رشته را می‌توان به دو بخش تقسیم نمود که عبارت‌اند از : بخش اول که پنج ترم اول را شامل می‌شود، به دوره پیش از ورود به مراکز درمانی اطلاق می‌گردد و نیز در این مرحله متقاضیان دانشجو با مبانی علوم پایه، همچون فیزیک، شیمی و زیست‌شناسی و جانورشناسی آشنا می‌گردند و در دو نوبت امتحان شرکت می‌کنند. مرحله اول امتحانات پس از ترم دوم تحصیلی و شامل مبانی علوم پایه می‌گردد. مرحله دوم امتحانات، پس از نیم سال پنجم تحصیلی و در ارتباط با واحدهای تخصصی دندان‌پزشکی است. همچنین دانشجویان پس از پشت سر گذاشتن این دو مرحله از امتحانات وارد دوره دوم تحصیل می‌شوند که به دوره حضور در کلینیک و مراکز درمانی اطلاق می‌گردد و نیز در این دوره، دانشجویان در مراکز درمانی به گذراندن دوره‌های کارآموزی و آشنایی بیشتر با مبانی تخصصی رشته دندان‌پزشکی مشغول می‌شوند. بعد از گذراندن این دوره، مرحله‌ی نهایی امتحانات که در دوره‌ای شش‌ماهه برگزار می‌شود، آغاز می‌گردد.تحصیل در برخی از دانشگاه‌هایی که در رشته دندان‌پزشکی ارائه خدمات می‌کنند بدون شهریه و رایگان است و نیز این دانشگاه‌ها عبارت‌اند از: دانشگاه درسدن، دانشگاه مارتین لوتر، دانشگاه ینا، دانشگاه گرایفس‌والد و دانشگاه کیل. همچنین ازجمله سایر دانشگاه‌هایی که تحصیل در رشته دندانپزشکی در آن‌ها امکان‌پذیر است، می‌توان به این‌ موارد اشاره نمود: دانشگاه هامبورگ، دانشگاه گیسن، دانشگاه گوتینگن، دانشگاه دوسلدورف، دانشگاه مونستر، دانشگاه آخن، دانشگاه بن، دانشگاه ماینس، دانشگاه فرانکفورت، دانشگاه زاربروگن، دانشگاه فرایبورگ، دانشگاه مونیخ، دانشگاه ارلانگن، دانشگاه اولم و دانشگاه وورسبورگ.

برای گرفتن پذیرش در دانشکده‌ی دندانپزشکی در آمریکا ورود به آن ابتدا یک سری تحصیلات مقدماتی لازم است و معمولاً رایج و میسر نیست که افراد از ایران برای ورود مستقیم به دانشکده‌ی دندانپزشکی به عنوان دانشجوی خارجی پذیرش بگیرند. به طور معمول دانشجو یا از ابتدا تحصیلات مقدماتی را از آمریکا شروع می‌کند تا به مرحله‌ تقاضای پذیرش در برنامه‌های مخصوص برای گرفتن مدرک برسد و یا این امکان هم هست که اگر از ایران مدرک لیسانس دارید بتوانید انتقال دهید و نیز شرایط دیگر را، که در زیر ذکر می شود، هم مهیا کنید و سپس برای دانشگاه دندانپزشکی تقاضا نمایید . در آمریکا حدود 55 دانشکده‌ی دندانپزشکی وجود دارد که برخی خصوصی و برخی دولتی هستند. الف – نحوه‌ آمادگی و تقاضای پذیرش برای کسانی که می‌خواهند از ابتدا از آمریکا شروع کنند. موارد زیر برای تقاضای پذیرش و ورود به دانشکده‌ی دندانپزشکی لازم است: 1.داشتنِ مدرک لیسانس – راه‌های متفاوتی برای تحصیل در رشته‌ی دندانپزشکی در آمریکا وجود دارد که معمول‌ترین آن این است که فرد یک مدرک لیسانس در يکی از رشته‌های تجربی از یکی از دانشگاه‌های آمریکا در یافت نماید و سپس برای رشته‌ی دندانپزشکی اقدام کند. احتیاج نیست مدرک لیسانس از همان دانشگاهی باشد که قصد دارید برای رشته‌ی دندانپزشکی آن اقدام نمایید. می بایست در نظر داشته باشید که برخی از دانشگاه‌ها در رشته‌های تجربی قوی‌ترند و بیشتر مورد قبول دانشکده‌های دندانپزشکیِ خوب هستند. همچنین برای بعضی از دانشکده‌های دندانپزشکی داشتنِ مدرک لیسانس الزامی نیست اما به دلیل رقابتِ زياد، داشتنِ این مدرک (و یا حتی مدارک بالاتر) شانس قبولی را زياد می‌کند. هر چند که رشته‌ی تحصیلی در دوره‌ی لیسانس می‌تواند هر رشته‌ی مورد علاقه‌ی متقاضی باشد ولی بیشتر دانشجو ها در رشته‌های زیست‌شناسی، شیمی و مشابه آن‌ها مدرک می‌گیرند. باید بدانید که اگر رشته‌ی لیسانس فرد متفاوت از این‌ها باشد می‌بایست فرد درک کافی از دروسی چون زیست‌شناسی، شیمی، فیزیک، ریاضی داشته باشد به دلیل اینکه این درس‌ها هم در امتحان ورودی گنجانده شده‌اند و هم پیش‌نیاز ورود به رشته‌ی دندانپزشکی هستند. نمره‌های تحصیلی قبلی در گرفتن پذیرش نقش مهمی دارد. برای خیلی از دانشکده‌های خوب که رقابت بیشتری بین متقاضیان وجود دارد معدل 3.5 به بالا مطلوب است. همچنین بهتر است که فرد در دوره‌ی لیسانس خود هر ترم حداقل 12 واحد داشته باشد که نشان دهد توانایی تحمل فشار درسی را نیز دارد. 2.امتحان Dental Admission Test (DAT) : DAT یک امتحان سراسری در آمریکا است که یکی از فاکتورهای مهم در پذیرفته شدن فرد محسوب میگردد و این امتحان امروزه بصورت کامپیوتری برگزار می‌شود همچنین متقاضی هر زمان که آمادگی داشته باشد می‌تواند این امتحان را در مراکز مشخص‌شده بگذراند و نتیجه را همان روز اخذ کند. نمره‌ی DAT از 30 است و شامل چند بخشِ ااست که عبارتند از : علوم طبیعی (زیست‌شناسی، شیمی آلی و معدنی) ریاضیات Quantitative Reasoning و درک مطلب Reading Comprehension و قدرت درک تجسمی Perceptual Ability Test بخش درک مطلب برای کسانی که تسلط کافی روی زبان انگلیسی ندارند مشکل است و نیاز به تمرین بیشتر دارد به دلیل آنکه شخص باید در زمان نسبتاً کوتاهی 3 مقاله‌ی بلند را بخواند، درک کند و به سؤال‌های مربوط پاسخ دهد. 3.Job Shadowing : در آمریکا از فرد متقاضیِ پذیرش ورود به دانشکده‌ی دندانپزشکی انتظار می‌رود که اطلاعات به نسبت کافی از این رشته داشته باشد. این اطلاعات را می‌توان با گذراندنِ یک دوره‌ی حدوداً 40 ساعته در یک مطب دندانپزشکی به عنوان مشاهده‌کننده (Observer) و یا کار موقت به عنوان دستیار (Dental Assistant) کسب نماید. 4.توصیه‌نامه: حداقل 3 توصیه‌نامه لازم است به طور مثال دو توصیه‌نامه از سوی اساتید دروس اختصاصی و یکی هم از یک مشاور مدرسه و یا دکتر دندانپزشکی که تحت نظر او کارآموزی را گذرانده اید. همچنین توصیه‌نامه‌ها بسیار مهم هستند و بايد از به دست کسانی نوشته شوند که فرد را بشناسند و شایستگی و آمادگی متقاضی را برای ورود به دانشکده‌ی دندانپزشکی توصیه نماید. بنابراین از همان ابتدای دوره‌ی لیسانس لازم است که دانشجو با اساتید خود ارتباط خوبی برقرار کند و خود را به آنها بشناساند. 5.کارهای فوق برنامه: از موارد مورد توجه که قابل اهمیت است شرکت داشتن در کارهای فوق برنامه است همانند: فعالیت در انجمن‌های مختلف دانشجویی، کارهای داوطلبانه در داخل و یا خارج دانشگاه، تجربه‌ی مدیریتی، کارهای پزوهشی و یا کلاس‌هایی مثل سفال‌گری که در ارتباط با کار با دست‌هاست. 6.مرام‌نامه (Personal Statement): در مرام‌نامه متقاضی می بایست توضیح دهد که چرا رشته‌ی دندانپزشکی را انتخاب کرده است و چه تجربیاتی را نیزدارد. زمان اقدام کردن (Apply): دانشجویانی کهعلاقه ندارند بین دوره‌ی لیسانس و ورودشان به رشته‌ی دندانپزشکی فاصله بیفتد در تابستان سال سوم دوره‌ی لیسانس خود برای ترم پاییز سال بعد اقدام می‌نمایند و حداکثر تا آن موقع هم می بایست امتحان DAT را بدهند تا نمره‌شان به موقع به مدارس مورد نظر فرستاده شود. همچنین زمان شروع فرستادنِ application اوایل ماه ژوئن است. توصیه می‌شود که متقاضی تا زمان مهلت دریافت مدارک صبر نکند و هر چه زودتر مدارک خود را برای بررسی ارسال نماید چراکه ممکن است به رغم داشتن شرایط خوب ظرفیت دانشجوی دانشکده قبلاً توسط سایرین تکمیل گردد.

سوالات و نظرات خود را مطرح کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.لطفا اطلاعات قسمتهای ستاره دار را پر نمایید

مهاجرت مهندسین
مهاجرت پزشکان