مهاجرت کاری دندانپزشکان

طبق آخرین آمارهای سایت نظام پزشکی در آلمان بالای 20000 هزار نفر پزشک خارجی مشغول به کار هستند. بیشترین تعداد این پزشکان از کشورهای زیر می‌باشند:
-1  اتریش 2 - یونان 3 - روسیه 4 - لهستان 5 - ایران
به دلیل بالا بودن سطح پزشکی در کشور آلمان این کشور رتبه سوم در دنیا به لحاظ سطح پزشکی است. لیست این کشورها به ترتیب  عبارت است از :
- 1آمریکا    2 - انگلیس   3 - آلمان   4 - فرانسه    5 - کانادا    6 - استرالیا
آلمان یکی از ثروتمندترین کشورهای اروپایی ازلحاظ قدرت صنعتی و اقتصادی است و به دلیل مهم بودن رشته‌ی پزشکی در آلمان این کشور بودجه بسیار زیادی را به تحقیقات و پژوهش‌های پزشکی اختصاص می‌دهد . در کشور آلمان دانشجویان پزشکی بعد از اتمام  6 سال تحصیلی در رشته پزشکی علاوه بر امتحانات دانشگاهی و متمرکز در سطح ایالتی می‌بایست در یک آزمون سرا سری که معمولاً  در هر ایالت برگزار می‌گردد شرکت نمایند. این امتحان شامل دو بخش شفاهی و کتبی است که متقاضیان می‌بایست در این امتحانات قبول شوند تا بتوانند از دانشگاه فارغ‌التحصیل شوند و مدرک پزشکی اخذ نمایند. در صورت عدم قبولی، مدرک و اجازه کار پزشکی به فرد ارائه نخواهد شد .
برای گرفتن اجازه کار و بلوکارت برای اقامت بلندمدت ، کار و زندگی در آلمان با توجه به نیاز 5000 نفری این کشور اعلام گردید که کشور آلمان در زمینه نیروی کار پزشکی و پیراپزشکی زمینه اشتغال را برای این گروه بسیار هموار کرده است اما با توجه به حساسیت کاری این گروه در ابتدا مراحلی وجود دارد که متقاضیان می‌بایست این مراحل را طی نمایند.
مرحله اول کاریابی : دولت آلمان برای پذیرش مدارک متقاضی و جلوگیری از سردرگمی ، گرفتن تأییدیه یک کارفرما را برای پذیرش احتمالی متقاضی الزامی کرده است همچنین این امر توسط kap  و همکاران مقیم آلمان طی 6 الی 9 ماه انجام می‌شود و پس از گرفتن فرصت شغلی اولیه می‌بایست به مرکز مربوطه همان استان جهت اخذ ارزشیابی مدرک و اجازه کار مراجعه کنند.
مرحله دوم اخذ اجازه کار: در این مرحله اجازه کار اولیه برای متقاضی به اعتبار 2 سال داده می‌شود و طی 2 الی 4 ماه اخذ می‌شود.
مرحله سوم اخذ ارزشیابی مدرک: در این مرحله سازمان استانی مربوطه مدارک،سرفصل دروس،ریزنمرات و سوابق کاری متقاضی را بررسی می‌کنند. همچنین مراکز آموزشی (دانشگاه‌ها ) بین‌المللی ازنظر ارزش مدرک صادره در آلمان به 3 دسته تقسیم می‌گردد که عبارت‌اند از :
h+  : دانشگاه مورد تأیید است.
h+/-  : دانشگاه مورد تأیید است اما ممکن است متقاضی برای گرفتن ارزشیابی مشروط به گذراندن دوره‌ای آموزشی شود.
h -  :دانشگاه(مرکز آموزشی) مورد تأیید نیست.
باید بدانید که در این مرحله ارائه مدرک زبان آلمانی برای متقاضی الزامی است. مدت‌زمان برای انجام این مرحله حداقل 4 ماه است.اخذ ارزشیابی مدرک محاسن زیای دارد که عبارت‌اند از :
الف. اخذ اجازه کار دائم
ب. اخذ بلو کارت (اخذ 2 تا 3 سال متوالی بلوکارت منجر به کسب حق امتیاز شهروندی و پاسپورت از آلمان می‌گردد) و اخذ حق شهروندی آلمان که دارای یکی از معتبرترین پاسپورت‌های جهان نیز می‌باشد و نیز شامل امتیازات بی‌شماری است.
مزایای شهروندی کشور آلمان:
1. اقامت،زندگی و کار در کشورهای عضو اتحادیه اروپا
2. استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی رایگان
3. تحصیل رایگان.
4. استفاده از وام‌های بلندمدت با بهره بسیار کم
5. حقوق بازنشستگی
6. سفر به اکثر کشورهای جهان بدون ویزا
متقاضیان باید واجد شرایط زیر باشند:
1.سن  25 تا 49 سال
2.سابقه کار  حداقل 2 سال در 5 سال اخیر
3.عضویت در نظام و یا سازمان حرفه‌ای مربوطه
4.حداقل مدرک کارشناسی برای گروه پیراپزشکی (ارائه اصل مدرک + ریزنمرات الزامی است)
هم‌چنین سابقه فعالیت پزشکان ایرانی در آلمان و تشکیل اولین کانون پزشکان ایرانی در آلمان به ۵۱ سال قبل بازمی‌گردد. در این مدت جامعه پزشکان ایرانی در آلمان توانسته ‌است همگام با دیگر محققان و پژوهش‌گران بین‌المللی در عرصه‌های مختلف پزشکی مشغول به فعالیت باشند و نیز دوره‌های تخصص و فوق تخصص در رشته‌های مختلف در دانشگاه‌های معتبر آلمان به متقاضیان ارائه می‌گردد. باید بدانید که این دوره‌ها کاملاً رایگان هستند و دانشگاه‌ها شهریه‌ای دریافت نمی‌کنند. دانشجو پس از اخذ پذیرش و ورود به آلمان می‌بایست زیر نظر یک استاد در یک بیمارستان یا کلینیک مشغول به کار گردد. طول دوره‌های تخصص به‌طور متوسط 4 سال است.

دندان‌پزشکان  از درآمد خیلی زیادی برخوردار هستند. همچنین برای شاغلین این حوزه نمی‌توان به‌راحتی از درآمد ساعتی گفت به دلیل آنکه اکثریت آن‌ها دارای بیزانس شخصی خود هستند و لذا نظیر هر بیزانس دیگر با انعکاس دادن هزینه‌های مرتبط شغلی در حساب درآمدها-هزینه‌ها و بهره‌گیری از قوانین مالیاتی، سود خالص سالانه را به میزان هنگفتی افزایش می‌دهند. همچنین افراد پر سابقه ‌تر با شراکت و راه‌اندازی لابراتوارهای دندان ویژه خود، بر درآمدهای سالانه خود بیش‌ازپیش می‌افزایند.
برای کسانی که در کلینیک‌ها یا بیمارستان‌ها کار می‌کردند بر اساس ارزیابی‌های دولتی، متوسط درآمد ساعتی در سال ۲۰۰۰-۲۰۰۱ در انتاریو بیش از ۵۹ دلار در ساعت (بیش از ۱۲۰ هزار دلار در سال) بوده است که هم‌اکنون و با افزایش درآمدهای سنواتی باید بیش از این باشد. بااین‌حال همین برآوردها در برخی نقاط انتاریو در سال ۲۰۰۶ از ۸۳ تا ۹۰ دلار درآمد ساعتی هم گزارش‌شده است. همچنین به دلیل آنکه نیازهای بهداشتی دهان و دندان برای تمام گروه‌های مختلف سنی فراگیر است، اگر کسی بتواند در شهرهای صنعتی و کوچک که تعداد پزشک کم اما پوشش بیمه‌های مکمل دندان فراوان است کار کند (حتی در کلینیک‌ها یا بیمارستان‌ها) درآمد به‌مراتب بیشتری کسب خواهد نمود. به همین دلیل این شغل در گروه پردرآمدترین ۱۰ شغل کانادا قرار می‌گیرد. همچنین متوسط درآمد دندان‌پزشکان در شهرهای کوچک عموماً از شهرهای بزرگ بیشتر است که این بیشتر به زیادتر بودن تعداد شاغلین در یک منطقه متمرکز و مشهور شهری (نظیر تورنتو) و رقابت بیشتر بین آن‌ها بازمی‌گردد.
با اندوختن ثروت و سرمایه‌گذاری در حرفه دندان‌پزشکی میزان درآمد سالانه به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌یابد. البته در این میان حوزه تخصصی متقاضی نیز اهمیت دارد. یک دندان‌پزشک عمومی به تعداد مراجعین بیشتر با متوسط دریافتی کمتر سرویس می‌دهد درحالی‌که مثلاً یک متخصص ارتودنسی به افراد کمتر اما با متوسط دریافتی بسیار بالاتر خدمات می‌دهد.

آینده شغلی دندان‌پزشکان در کانادا :همچنین برخلاف سایر رشته‌های پزشکی، میزان تقاضا برای این رشته در شهرهای مختلف بسیار متفاوت است اما در برخی بسیار خوب و در تعدادی دیگر بسیار محدود است البته در برآورد نیازهای سال ۲۰۰۹، دولت کانادا وضعیت آینده شغلی این رشته برای کل کانادا را خوب ارزیابی کرده است اما با توجه به نکته بیشتر بیان‌شده، علاقه‌مندان به اشتغال در این رشته باید دقت زیادی در انتخاب شهر محل کار خود داشته باشند تا با محدودیت ظرفیت شغلی روبرو نشوند. همچنین پیری بخش عمده‌ای از جمعیت در دهه‌های آینده و بروز مشکلات خاص برای این طیف از افراد (نیاز به کاشت و برجینگ نسبت به سایر افراد) نیاز بازار به این شغل را در آینده بازهم افزایش بیشتری خواهد داد.

پزشکان و دندانپزشکانی که علاقه مند به مهاجرت به امریکا هستند باید به این نکته دقت کنند که مدرک دکترای حرفه ای یا پزشکی و دندانپزشکی ایران در اکثر کشورهای دنیا مورد تایید قطعی نیست و مدرک ایشان به طور کارشناسی ارشد ارزیابی میشود. همچنین برای ارزیابی مدرک و قبولی آن در اکثر کشورها یک امتحان دیگر برگزار میشود که پزشک مورد نظر ابتدا باید ان امتحان را با موفقیت پشت سر بگذارد تا بتواند بعد از آن و پشت سر گذاردن دوره های لازم، به عنوان یک پزشک یا دندانپزشک شروع به کار نماید .باید بدانید که این امتحانات با هم فرق دارد مثلا در امریکا تمام دکترها باید امتحان USMLE  را پشت سر بگذارند.
تحصیل یا کار پزشکان و دکترها در آمریکا (وکیل مهاجرت امریکا برای مهاجرت دکترها یا پزشکان): چنان چه در بالا ذکر گردید پزشکان برای مهاجرت به امریکا چه برای تحصیل یا کار در امریکا ، بایستی امتحان USMLEرا اخذ نمایند ، البته نکته ی بسیارمهم این است که در برخی ایالات و در قسمت های دور افتاده آنها ، دکتر میتواند حتی بدون پشت سر گذاشتن امتحان USMLEوارد کار شود ولی در عموم موارد گذراندن امتحان USMLEبسیارمهم است و فرد طبیب می بایست این دوره را بگذراند. اگر برای امتحان USMLE متقاضی هستیدیا  برای کار درمناطق دور افتاده متقاضی باشید ، هر دوی اینها راه درستی برای اقدام نیست زیرا اگر برای USMLEاقدام کنید یا برای ویزای کار (H1b) در هر دو صورت ویزای شما بسیار پرریسک است.
عالی ترین کار برای متقاضی این است که از راههای دیگر ویزای امریکا را گرفته و وارد امریکا بشوید و اولا ببینید همه چیز مورد دلخواه و همان طور که تصور مینمودید هست یا نه. ثانیا اگر علاقه دارید پس از ورود در امریکا بمانید میتوانید در یک course  آمادگی آزمون USMLEثبت نام نمایید در نتیجه بعد از گذراندن دوره و انجام امور مقدماتی ، امکان اقدامات بعدی برای اخذ اقامت کاری در امریکا فراهم خواهد شد. نکته بسیار مهم این است که اساسا با ثبت نام USMLEنمی توانید ویزای امریکا را دریافت کنید یا به عباراتی شانس اخذ ویزا خیلی پائین است. بنابرین ابتدا برای ویزای امریکا اقدام کنید، به امریکا بروید بعدا در آنجا برای سایر امور اقدام نمایید.

سوالات و نظرات خود را مطرح کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.لطفا اطلاعات قسمتهای ستاره دار را پر نمایید

مهاجرت مهندسین
مهاجرت پزشکان