تحصیل در آلمان|سرمایه گذاری در کانادا | موسسه اندیشه پویان | ویزای کاری

مهاجرت کاری پرستاران

در سراسر جهان مشاغلی هست که در بازار کار نیاز زیادی به آن وجود دارد. کمبودی که حالا در جامعه سلامت جهانی خودنمایی می‌کند؛ کمبود نیروی کار پرستاری، پدیده‌ای که می‌رود تا جامعه سلامت را از پای دربیاورد، البته این پدیده جهانی است و درحال حاضر جامعه سلامت جهانی با کمبود ٢٨میلیون نفر نیروی پرستاری روبه‌رو است، آماری که در نشست جامعه جهانی پرستاری در ژنو اعلام شد. مسأله‌ای که کشورهای توسعه‌یافته را بر آن داشته تا به جذب نیروهای آموزش‌دیده سایر کشورها اقدام کنند.

ایران یکی از جوامع هدف این کشورهاست و دلیل آن چیزی جز توانمندی، هوش و کارایی بالا و… پرستاران ایرانی نیست و برای همین ایجاد شرایط کاری بهتر و درآمد چشمگیر و از همه مهم‌تر ارزش و اعتباری که در این کشورها به کار پرستاران داده می‌شود، سبب شده ما سالانه شاهد مهاجرت بیش از هزار پرستار باشیم.

رشته ی پرستاری همواره از  برجسته ترین مشاغل موجود در نظام پزشکی آلمان به شمار رفته و پرستاران آلمانی از مرتبه ی خاصی در این کشور برخوردارند. آلمان به طور متوسط به ده هزار پرستار نیاز دارد و تأمین این تعداد از پرستاران در داخل خاک این کشور چندان ممکن نیست. مجرب‌ترین و کارآمدترین نیرو‌های پرستار آلمان مدت‌ زمان مدیدی است که از این کشور به کشور‌های دیگری همانند کانادا، بریتانیا و ایالات‌متحده امریکا مهاجرت کرده و کار می‌کنند. نبود پرستاران ماهر شرایط سختی را برای بیمارستان‌ها و بخش های مراقبت‌های پرستاری آلمان به وجود آورده است. بر اساس جدیدترین آمار وزارت کار آلمان، این کشور به ده هزار  نفر نیاز شغلی در حیطه پرستاری نیازمند است که متقاضی برای  استخدام آن‌ها وجود ندارد و از دیگر کشورها پذیرش صورت می‌پذیرد و چون پرستاران خارجی با سیستم پزشکی روز اروپا آشناییت ندارند می‌بایست دوره‌ای را  در آلمان طی بکنند که  این دوره‌ها شامل  پرستارانی می‌باشد که می‌خواهند در آلمان یا دیگر کشورهای اروپایی کار کنند و چون مدرک تحصیلی خود را در اروپا و یا آمریکا اخذ نکرده‌اند دارای شرایط اولیه ی اشتغال نیستند.
ساعات کاری پرستاران در آلمان، 5 روز در هفته و به سه شیفت صبحگاهی از 6 صبح تا 14:30، عصرگاهی از 14 تا 22 و شبانگاهی از 21:30 تا 6:30 تقسیم می شود. همچنین پرستارانی که در روزهای تعطیل نیز فعالیت می کنند، حق الزحمه ی اضافه کاری دریافت خواهند کرد.
همچون دیگر مشاغل موجود در نظام پزشکی آلمان حقوق ماهیانه پرستاران نیز متغیر است. بازه ی دستمزد به طور کمینه از حدود 2500 یورو در ماه آغاز می گردد و به طور بیشینه تا حدود 6400 یورو نیز می تواند برسد. عوامل تعیین کننده میزان دستمزد تحصیلات آکادمیک فرد (لیسانس و یا فوق لیسانس) و میزان تجربه کاری فرد پرستار است. شاخص های دیگری چون اضافه کار، محل قرار گرفتن بیمارستان، شیفت های شبانه، کار در روزهای تعطیل و موارد دیگر نیز به عنوان موارد ثانویه در نظر گرفته می شوند.
هر یک از پرستاران شاغل در بیمارستان های آلمان می بایست مالیات کار  خود را همزمان با صدور اجازه کار، به طور ماهانه پرداخت نمایند. همزمان با پرداخت مالیات، افراد خانواده ی پرستار همچون همسر و فرزندان وی نیز از مزایای شهروندی آلمان برخوردار می گردند. همسر پرستار می تواند با حقوق شهروندی آلمان مشغول به کار گردد و فرزندان وی می توانند به طور رایگان تحصیل نموده و همگی آنها (تمام اعضای خانواده) تحت پوشش خدمات بیمه ای قرار خواهند گرفت.
پس از پرداخت 5 سال (60 ماه) مالیات، فرد می تواند پس از موفقیت در آزمون قانون اساسی، فرهنگ و زبان آلمانی، پاسپورت آلمانی خود و اعضای خانواده خود را دریافت کند که یکی از ارزشمندترین پاسپورتهای جهان است.

شرایط جذب نیروی پرستار در آلمان:
✔️اخذ ارزشیابی مدرک
✔️اخذ اجازه کار
✔️اخذ بلو کارت
✔️کاریابی و اشتغال
مرحله اول: اخذ ارزشیابی مدرک، دولت آلمان جهت پذیرش مدارک متقاضی و جلوگیری از سردرگمی وی، اخذ تاییدیه یک کارفرما برای پذیرش احتمالی متقاضی را الزامی کرده است، لذا این امر توسط موسسه ما و دفتر آلمان طی 4 الی 6ماه انجام می شود پس از اخذ فرصت شغلی اولیه باید به مرکز مربوطه همان استان جهت اخذ ارزشیابی مدرک و اجازه کار مراجعه نماییم.
مرحله دوم: اخذ اجازه کار، در این مرحله با توجه به کارفرما و توانایی های کارجو مراحل اداری توسط موسسه طی می گردد تا اجازه کار اولیه شما به اعتبار 2 سال و طی 2 الی 4 ماه اخذ گردد.

مرحله سوم: اخذ ارزشیابی مدرک، در این مرحله سازمان استانی مربوطه مدارک،سرفصل دروس،ریز نمرات و سوابق کاری متقاضی را بررسی می نماید. مراکزآموزشی (دانشگاهها ) بین المللی از نظر ارزش مدرک صادره در آلمان به 3 دسته تقسیم می شوند. H+ دانشگاه مورد تایید می باشد. H+/- دانشگاه مورد تایید است اما ممکن است متقاضی جهت اخذ ارزشیابی مشروط به گذراندن دوره ای آموزشی گردد. H - دانشگاه(مرکز آموزشی) مورد تایید نیست.( که دانشگاه شما مورد تایید می باشد می توانید اقدام بفرمایید همچنین در این مرحله ارائه مدرک زبان آلمانی برای متقاضی الزامی است، ما قبل از عقد قرارداد ، ابتدا از مورد تایید بودن دانشگاه شما اطمینان حاصل می کنیم و در صورت عدم تایید امکان عقد قرارداد نیز نخواهید داشت!
مدت انجام این مرحله حداقل 6 ماه از زمان دریافت مدارک در آلمان توسط سازمان مربوط است.

اخذ ارزشیابی مدرک محاسن زیای دارد که از جمله آن: الف. اخذ اجازه کار دائم ب. اخذ بلو کارت (اخذ 2 تا 3 سال متوالی بلوکارت منجر به کسب حق امتیاز شهروندی و پاسپورت از آلمان می گردد) و اخذ حق شهروندی آلمان که دارای یکی از معتبر ترین پاسپورت های جهان نیز می باشد،شامل امتیازات بی شماری است که به اختصار بشرح زیر است توضیح داده شده است.

مزایای شهروندی کشور آلمان:
اقامت،زندگی و کار در کشور های عضو اتحادیه اروپا
استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی رایگان
تحصیل رایگان
استفاده از وام های بلند مدت با بهره بسیار کم
حقوق بازنشستگی
سفر به اکثر کشورهای جهان بدون ویزا
متقاضیان باید واجد شرایط زیر باشند: سن 25 تا 40 سال
سابقه کار حداقل 2 سال در 5 سال اخیر
عضویت در نظام و یا سازمان حرفه ای مربوطه
حداقل مدرک کارشناسی برای گروه پیراپزشکی ارائه اصل مدرک + ریز نمرات الزامی است

حق الویت را بشرح زیر تعریف نموده است:
متقاضیانی که دارای مدرک زبان آلمانی هستند رزومه تحصیلی و کاری بهتری داشته باشند متقاضیانی که در کلاسهای زبان آلمانی فوق فشرده موسسه اندیشه پویان ثبت نام نموده اند.

مدارک مورد نیاز جهت کار پرستاران در آلمان:
رزومه ی کامل شخص متقاضی به زبان آلمانی
6 قطعه عکس(خانم ها بدون حجاب – آقایان با کراوات) 4/5 * 3/5
کپی رنگی از پاسپورت (امضا شده )
ترجمه شناسنامه (افراد متاهل ترجمه شناسنامه همسر و ترجمه قباله ازدواج )
تمامی مدارک دانشگاهی و ریز نمرات آن
سوابق کاری و بیمه
گواهی سلامت جسمانی
گواهي عدم سوء پيشينه
گواهی عدم سوء پیشینه سازمان نظام پرستاری
گواهی استخدام رسمی(درصورت موجود)
گواهی مدرک آلمانی(در صورت موجود)
مدارکی جانبی که می تواند به رزومه شما کمک کند : تحقيق و مقاله ، کتاب و پايان ‌نامه - ثبت اختراع- - دوره های آموزشی ... در صورت موجود
(توجه داشته باشید سابقه ی کار بلند مدت در اخذ ویزای کاری به متقاضی کمک بیشتری خواهد کرد)
ترجمه رسمی مدارک (با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه) بايد به زبان آلمانی باشد
نکته: تمامی مدارک پرستاران بايد به تاييد سفارت آلمان برسد.

درکل  ۷ شرط لازم برای کار پرستاری موردنیاز است:
۱- دارا بودن  مدرک قابل‌قبول کارشناسی پرکتیس نرسینگ مدرک تحصیلی ارزیابی می‌شود .  به‌طورمعمول مدرک دانشگاه‌های ایران معمولاً پذیرفته می‌شوند. بخصوص دانشگاه‌های کشور، اگر هم پذیرفته نشود نیز با طی کردن دوره‌های  قابل‌قبول Refresh Course مسئله برطرف خواهد شد. همچنین پرستاری از آن دسته  رشته‌هایی است که هزینه ۲-۳ هزار دلاری دوره فوق ذکر را می‌توان بطورکامل از طریق وام دریافت کرد. در ضمن در مورد ایران دادن  پایان‌نامه تحصیلی نیز قابل‌قبول است .
۲- سابقه کار : در رشته پرستاری  باید مدرکی دال بر کارکرد در ۵ سال گذشته "حداقل ۱۱۲۵ ساعت کارکرد"ارائه دهید. وگرنه  باید در ۵ سال گذشته دانشجوی یکی از رشته‌های پرستاری بوده باشید.
۳- قبول شدن در امتحان رجیستری (RN)
۴- توانایی موردقبول نوشتن و مکالمه زبان انگلیسی ( یا فرانسه)
۵- رجیستری بودن در کشوری که تحصیلات خود را در آن به پایان رسانده‌اید ( در ایران پرستاران رجیستری نیستند)
۶- شهروند بودن یا اقامت دائم کانادا و یا پناهندگی.
۷- دارای  شرایط مناسب مشخصی که شامل سلامتی کامل  روحی و جسمی و دارا نبودن  هر نوع سوءسابقه که مانع ادامه دادن کار حرفه‌ای شده باشد.
متقاضی کننده شرکت در امتحان PN  تا  حداکثر سه بار می‌تواند در امتحان شرکت کند و  باوجود قبول نشدن در مرحله سوم می‌بایست دوره Bridge را پاس کند یا دوباره برای تحصیل به دانشکده یا کالج برود.

8 دیدگاه برای این مطلب ارسال شده است

  1. علي در تاریخ مرداد ۲۳, ۱۳۹۶

    ايا امكان مهاجرت مستقيم با مدرك كارشناسي پرستاري به كشور امريكا وجود دارد؟و اگر وحود دارد شرايط ان حيست؟

    1. اندیشه پویان در تاریخ شهریور ۱۱, ۱۳۹۶

      با سلام، کشور آمریکا در حوزه فعالیت کاری موسسه نمی باشد.
      شما می توانید از طریق کشورهای کانادا، آلمان و یا اتریش اقدام کنید.

  2. افسانه فتاحی در تاریخ مرداد ۲۵, ۱۳۹۶

    باسلام.من دانشجوی ارشد اورژانس هستم.۶سال سابقه کاردارم.آلمانی بلد نیستم انگلیسیم خوبه.چطور وبعد ازچند مدت میتونم درآلمان جذب کار بشم.مرسی

    1. اندیشه پویان در تاریخ شهریور ۱۱, ۱۳۹۶

      با سلام جهت ارائه راهنمایی صحیح نیاز به اطلاعات بیشتری چون سن و سطح زبان و … می باشد.
      برای اقدام از طریق مهاجرت کاری به آلمان نیاز به دانش زبان آلمانی در سطح B2 است.
      بعد از معادل سازی مدارک میتوانید درخواست مهاجرت کاری بدهید و این پروسه بین ۱۰ تا ۱۲ ماه زمان میبرد.

  3. حسن در تاریخ شهریور ۱۸, ۱۳۹۶

    سلام من ۲۰ سال سابقه کار دارم. چگونه میتوانم اقدام کنم

    1. اندیشه پویان در تاریخ شهریور ۲۷, ۱۳۹۶

      با عرض سلام و ادب
      جهت پاسخ به سوالات مهاجرتی نیاز به بررسی کامل شرایط متقاضی می باشد!
      شما میتوانید جهت مشاوره، رزومه کامل خود را از طریق تکمیل فرم های ارزیابی رایگان سایت برای بررسی توسط وکلای موسسه ارسال نمایید.
      و یا از طریق آی دی infoandishepuyan@ در تلگرام با کارشناسان موسسه در ارتباط باشید.

  4. الناز بیات در تاریخ شهریور ۱۹, ۱۳۹۶

    سلام من دانشجوی سال اخر پرستاری هستم
    تصمیم دارم بعد از اتمام طرح برای مهاجرت به کانادا اقدام کنم اما به دلیل بالا نبودن نمرات دوره کارشناسی یکم نگران هستم ..ایا محدودیت معدل وجود داره؟ و اگر وجود داره چکار میتونم کنم؟

    1. اندیشه پویان در تاریخ شهریور ۲۷, ۱۳۹۶

      با عرض سلام و ادب
      جهت پاسخ به سوالات مهاجرتی نیاز به بررسی کامل شرایط متقاضی می باشد!
      شما میتوانید جهت مشاوره، رزومه کامل خود را از طریق تکمیل فرم های ارزیابی رایگان سایت برای بررسی توسط وکلای موسسه ارسال نمایید.

سوالات و نظرات خود را مطرح کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.لطفا اطلاعات قسمتهای ستاره دار را پر نمایید

مهاجرت مهندسین
مهاجرت پزشکان